top of page

Over ons

hoe het begon 

Het jaar van de opening van de wereldtentoonstelling in Brussel. Het jaar dat Jo Denorme, de oprichter van “meubelmakerij Jo Denorme”, afstudeert als meubelmaker. Gefascineerd door alles wat met inrichting te maken heeft, blijft hij zich bijscholen. In de loop der jaren neemt hij steeds meer opdrachten aan wat uiteindelijk resulteert in het oprichten van een eigen zaak. In tandem met zijn echtgenote Lieve bouwt Jo het bedrijf uit.

Creatief duo sinds 1989 

Ondertussen leert Mieke, de dochter van Jo Denorme Wim kennen tijdens hun middelbare opleiding  "Binnenhuiskunst" aan het Sint-Lucas instituut in Gent en - duidelijk gebeten door de interieurmicrobe - studeren ze in 1996 af als "interieurarchitect" aan de Campus Bijloke van de Hogeschool Gent.  

  

 

  

2001, Atmosfeer Interieur wordt geboren

Na hun studies wordt een belangrijke stap gezet voor de toekomst van het ouderlijke bedrijf. Mieke beslist om eerst een aantal jaren haar blik te verruimen als zelfstandig interieurarchitecte. Wim gaat aan de slag bij schoonvader Jo om de ruime technische kennis en passie voor materialen verder te ontwikkelen. In 2001 nemen Mieke en Wim het familiebedrijf over. Atmosfeer is geboren.

Wim en Mieke blijven de volgende jaren streven naar kwaliteit en duurzaamheid. Er worden nieuwe machines aangekocht, de nodige opleidingen gevolgd en de kennis over de moderne materialen wordt bijgeschaafd. Wim staat in voor de productie en de opvolging van de werken. Hij is ook docent "Interieurbouw" aan het CVO in  Waregem. Mieke staat hoofdzakelijk in voor het ontwerp en de administratie. 

2017, ontwerp volgens de klassieke feng shui

Na enkele jaren legde Mieke zich toe op de studies tot "Feng Shui Coach."

Ze kreeg de kans deze opleiding te volgen bij An Sterken. Een expert in Europa op vlak van Klassieke Feng Shui. De interesse in Klassieke Feng Shui  ontstond reeds in de beginjaren van Mieke's carrière. Een dame wilde een ontwerp voor haar appartement. Ze had duidelijke aanwijzingen waaraan het ontwerp moest voldoen. Aanwijzingen uit de Feng Shui. Na een geslaagd ontwerp en uitvoering borrelde de nieuwsgierigheid bij Mieke. Mieke leerde de kneepjes van het vak tijdens een intensieve cursus. Ondertussen deed ze ruime kennis op en blijft zich bijscholen op dit gebied. 

2021, PUUR PRODUCTIE 

Na 20 jaar ontwerp, productie en plaatsing van exclusieve interieurs nemen ze het besluit om enkel nog te produceren. Dit is de  specialiteit van Atmosfeer.  Samen met het up to date machinepark en knowhow is dit een vanzelfsprekende keuze.

Door meer te focussen kunnen ze zich volledig toeleggen op het maken van maatmeubilair.

Anker 1
wim en mieke met pc.jpg
bottom of page