top of page

Jullie vragen, ons antwoord (FAQ)

Wat is maatmeubilair?

Maatmeubilair is op jouw maat gemaakt. In tegenstelling tot collega meubel- en keukenbouwers wordt er bij Atmosfeer-interieur niet met standaardafmetingen gewerkt. Je kiest de vorm, het kleur en materiaal volgens jouw wens. Ons maatmeubilair wordt volledig gemaakt in onze meubelmakerij te Moorslede waar we beschikken over een ruim en modern machinepark en tonnen vakkennis. Die vakkennis willen we graag met jullie delen.

Is maatmeubilair duur?

Omdat jullie jaren plezier zouden beleven aan jullie investering streven we er naar om kwalitatieve materialen te verwerken. Uiteraard kunnen exclusievere materialen en de moeilijkheidsgraad van de te maken meubels de prijs beïnvloeden. Bij aanvang van de samenwerking polsen we welk budget er beschikbaar is en werken een voorstel uit dat aan jouw budget voldoet.

Wie zorgt er voor het ontwerp van het meubilair?

Het ontwerp is in de samenwerking inbegrepen. Uiteraard kan je ook een eigen ontwerp of het ontwerp van jouw interieurarchitect aan ons bezorgen.

Welke materialen verwerken jullie?

Bij ons kan je terecht voor meubilair in plaatmaterialen en massief hout. Daarnaast verwerken we ook Solid Surfaces. In het maatmeubilair worden er vaak andere materialen verwerkt.  Denk maar aan Glas, Inox, Staal, Komposiet, Keramiek of Graniet… Die zaken worden ook op maat voor jou besteld.

Kunnen we jullie toonzaal bezoeken?

Wij beschikken over een ruime materialenbibliotheek en niet over een toonzaal. De reden daarvoor is de volgende. We maken onze meubels op maat en brengen de materialen waaruit er kan gekozen bij voorkeur tot bij jullie. Op die manier kunnen we onmiddellijk zien of de kleur, textuur van bijvoorbeeld de houtsoort past in de ruimte. Willen jullie toch tot bij ons komen dan ontvangen we jullie graag in ons atelier. Bij een kopje koffie ervaren jullie maximaal de sfeer door te kijken, voelen, ruiken en vastnemen van de verschillende materialen.

 

Wat is jullie specialiteit?

We hebben als het ware een 6de zintuig om de ruimte en de behoefte van de bewoners aan te voelen. We kijken verder dan enkel dat meubel dat je wenst te maken.  We houden rekening met de totale beleving van het interieur. De kunst van het combineren van materialen en oog voor detail. Door de jarenlange ervaring durven we stellen dat  het op maat maken van keukens in combinatie met ander meubilair onze specialiteit is.

 

Maken jullie enkel meubels?

We maken niet enkel maatmeubels. We plaatsen ze ook.

Binnendeuren, plafonds, vloeren, sanitaire en elektrische leidingen, … enz. kunnen ook aangeboden worden. Daarvoor doen we beroep op diverse aannemers waarmee we reeds geruime tijd samenwerken.

bottom of page